17 – 18 – 19 maart: Art Central Rotterdam XL

Art Central Rotterdam nodigt uit voor de opening van de tentoonstelling ‘SUBJECT:TRANSITION’ op vrijdag 17 maart van 20.00 tot 01.00 uur! Van alle deelnemers aan Art Central Rotterdam wordt werk getoond bij de Baanhof, Baan 159 in Rotterdam.
Op 18 en 19 maart is deze tentoonstelling te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur. Er zijn tevens rondleidingen op de verschillende locaties in de stad.
Kijk hier voor het volledige programma.

Als stralend middelpunt van dit XL-evenement zal bij nieuwkomer in de Rotterdamse kunstscene, Baanhof, de centrale tentoonstelling ‘SUBJECT:TRANSITION’ te zien zijn. Samengesteld door curator Anna Buyvid met kunstwerken van alle kunstruimtes, heeft de tentoonstelling als doel te reflecteren op transities in de breedste zin van het woord.

Van Galerie Atelier Herenplaats zal een schilderij van Laan Irodjojo te zien zijn. In het werk zijn schepen in de Rotterdamse haven te zien.

Laan heeft een fotografisch geheugen en een bijzonder scherp waarnemingsvermogen gecombineerd met tekentalent. Zijn favoriete onderwerpen zijn gebouwen, schepen, vliegtuigen, treinen en bruggen. Laan tekent ze snel en trefzeker zonder liniaal, met een natuurlijk gevoel voor verhoudingen en perspectief. Hij tekent al zijn onderwerpen eerst in een schetsboekje met potlood. Daarna werkt hij zijn onderwerpen uit op groot formaat doek of papier met acrylverf. Hij schildert in koele blauwe en vergrijsde tinten, vaak laag over laag, de kleur minimaal corrigerend. Tot slot kadert hij zijn kleurvlakken af met een zwarte lijn.