Over Herenplaats

WAAR CREATIVITEIT ZEGEVIERT

Mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond, worden niet of nauwelijks toegelaten aan de reguliere kunstacademie. Herenplaats heeft voor hen een aangepaste kunstvakopleiding ontwikkeld. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaars en docenten beeldende vorming. Is de academie met goed gevolg afgesloten, stroomt men door naar het kunstenaarscollectief.

Naast de werkzaamheden voor de galerie en het atelier organiseert en participeert Herenplaats het hele jaar door in een verscheidenheid aan projecten; van lezingen en symposia tot educatieve programma’s en workshops. Vele van deze projecten vinden plaats in samenwerking met andere instellingen uit Rotterdam en uit binnen- en buitenland.

Bezoek onze galerie op maandag tot en met zaterdag, boek een workshop voor je team of kom kunst shoppen. Meer info? Klik hier.

Atelier Herenplaats is onderdeel van Pameijer.


Medewerkers
Frits (links) en Richard (rechts) in het atelier // Foto: Raymond de Vries

WERKEN BIJ HERENPLAATS

De ondersteuning van kunstenaars wordt gedaan door medewerkers én vrijwilligers. Frits Gronert en Richard Bennaars (foto) zijn in 1991 begonnen met Atelier Herenplaats. Anno 2022 is Frits inmiddels met pensioen. Het team bestaat nu uit Richard Bennaars, Vincent Haenen, Carlina de Visser, Anna Berkhout en Philibert Siadis.

Vacatures
Mochten die er zijn, dan lees je dat hier. Op dit moment hebben we geen vacatures

Voor stages, mail naar phil.siadis@pameijer.nl
Voor vrijwilligerswerk, mail naar vincent.haenen@pameijer.nl

 


Bezoek
Wouter bezoek herenplaats

BEZOEK ONS

Wilt u Galerie Herenplaats bezoeken? Dat kan! We zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur op de Schietbaanstraat 1 in Rotterdam. Mocht dat niet uitkomen, bel of mail dan voor een afspraak. We zijn alleen op doordeweekse dagen aanwezig.

Klik HIER voor Google Maps.

Wilt u een kijkje nemen in het atelier, kijk dan op de pagina atelier/rondleidingen.


STEUN ONS
Word jij ook vriend van Herenplaats?

WORD JIJ VRIEND VAN HERENPLAATS?

Draag je Herenplaats en haar kunstenaars een warm hart toe? Wordt dan vriend en steun de kunstenaars met een jaarlijkse bijdrage. Met jouw bijdrage financieren we projecten/activiteiten/exposities voor de kunstenaars. Er zijn verschillende opties om te steunen, zowel privé als zakelijk.

Als hartsvriend (vanaf €35 per jaar) word je uitgenodigd voor exposities, ontvang je de speciale vrienden-van nieuwsbrief én word je uitgenodigd voor een jaarlijkse vrienden-bijeenkomst.

Als zakenvriend (vanaf €500 per jaar) word je uitgenodigd voor exposities en staat de galerie eenmaal per jaar tot je beschikking voor een bedrijfsborrel (max. 50 personen). Deze vriendschap biedt een uitstekende gelegenheid om uiting te geven aan bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, sociaal ondernemerschap of ideële klantenbinding.

Heb je interesse om ‘vriend(in)’ te worden, vul dan onderstaand formulier in, dan sturen we je meer informatie toe. Of stuur een mailtje naar vriendenvan@herenplaats.nl


Vrijwilligers / Stagiaires
Thanks for helping us!

DE HELDEN VAN HERENPLAATS

Op dit moment worden we vrijwillig ondersteund door Ruut (administratie), Hans (fotografie),  Shy en Rino (vrienden van Herenplaats),  John (administratie),  Kees (digitale kunst), Frits en Janine (grafiek), Zaklina(email nieuwsbrief) en Rosa(social media). En er staat een groep vrijwilligers klaar om op de zaterdagen de Galerie te bemannen!

Zonder deze vrijwilligers zou Herenplaats niet zo gesmeerd lopen, we zijn ze heel dankbaar! Daarnaast hebben we het hele jaar door plaats voor stagiaires, voornamelijk voor ondersteuning op zorg voor cliënten en grafisch vormgeving.

Mocht je een stage willen lopen of een vrijwillige bijdrage willen leveren, kom eens langs voor een kop koffie of mail ons.

Voor vrijwilligers: vincent.haenen@pameijer.nl
Voor stages: phil.siadis@pameijer.nl

 

 


Contact
Remco Roggeveen zal je in ieder geval enthousiast ontvangen.