Over Herenplaats

WAAR CREATIVITEIT ZEGEVIERT

Mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond, worden niet of nauwelijks toegelaten aan de reguliere kunstacademie. Herenplaats heeft voor hen een aangepaste kunstvakopleiding ontwikkeld. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaars en docenten beeldende vorming. Is de academie met goed gevolg afgesloten, stroomt men door naar het kunstenaarscollectief.

Naast de werkzaamheden voor de galerie en het atelier organiseert en participeert Herenplaats het hele jaar door in een verscheidenheid aan projecten; van lezingen en symposia tot educatieve programma’s en workshops. Vele van deze projecten vinden plaats in samenwerking met andere instellingen uit Rotterdam en uit binnen- en buitenland.

Bezoek onze galerie op doordeweekse dagen, boek een workshop voor je team of kom kunst shoppen. Meer info? Klik hier.

Atelier Herenplaats is onderdeel van Pameijer.


Medewerkers
Frits (links) en Richard (rechts) in het atelier // Foto: Raymond de Vries

WERKEN BIJ HERENPLAATS

De ondersteuning van kunstenaars wordt gedaan door medewerkers én vrijwilligers. Frits Gronert en Richard Bennaars (foto) zijn in 1991 begonnen met Atelier Herenplaats. Anno 2018 worden ze bijgestaan door Mandy Struik, Karin van As, Karin Trijsburg, Betty Dievendal, Esther Maasbach, Vincent Haene.

Vacatures
Mochten die er zijn, dan lees je dat hier. Op dit moment hebben we geen vacatures

Voor stages, mail naar mandy.struik@pameijer.nl
Voor vrijwilligerswerk, mail naar karin.trijsburg@pameijer.nl


Bezoek
Wouter bezoek herenplaats

BEZOEK ONS

Wilt u Galerie Herenplaats bezoeken? Dat kan! We zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur op de Schietbaanstraat 1 in Rotterdam. Mocht dat niet uitkomen, bel of mail dan voor een afspraak. We zijn alleen op doordeweekse dagen aanwezig.

Klik HIER voor Google Maps.

Wilt u een kijkje nemen in het atelier, kijk dan op de pagina atelier/rondleidingen.


Vrienden van Herenplaats
Word jij ook vriend van Herenplaats?

VRIENDEN VAN HERENPLAATS

Stichting Vrienden van de Herenplaats is een kleine groep mensen die zich bezighoudt met de promotie van Herenplaats, in de breedste zin van het woord. De stichting —opgericht in 2001— spant zich in om zoveel mogelijk individuen en instanties op de hoogte te brengen en te houden van het Atelier. Vrienden van de Herenplaats wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Grofweg zijn de activiteiten van de Vrienden van de Herenplaats in te delen in:
– het betrekken van zoveel mogelijk Vrienden bij het wel en wee van Galerie Atelier Herenplaats;
– het werven van sponsors die Galerie Atelier Herenplaats willen ondersteunen;
– het ondersteunen en ontwikkelen van activiteiten die de zichtbaarheid van de Herenplaats kunstuitingen bevorderen.

Iedereen kan Vriend worden van de stichting Vrienden van de Herenplaats. Voor een jaarlijkse bijdrage van €35,- krijgt een Vriend van de Herenplaats geprivilegieerde toegang tot exposities en andere evenementen, korting op publicaties en kunstwerken en regelmatige updates van de activiteiten van Herenplaats. Een Sponsor —veelal een bedrijf, organisatie of instelling— gaat een relatie aan met Herenplaats om zich via de kunst van Herenplaats te profileren. Deze relatie biedt een uitstekende gelegenheid om uiting te geven aan bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, sociaal ondernemerschap of ideële klantenbinding. Mogelijke uitingsvormen zijn het (mede) financieren van interne of externe exposities, publicaties, uitwisselingsprogramma’s, etc. Een sponsor kan zowel voor een bepaalde periode als op projectbasis afspraken maken.

De Stichting Vrienden van de Herenplaats werkt op vele manieren aan de zichtbaarheid van de kunst van Galerie Atelier Herenplaats. Denk daarbij aan web en social media activiteiten, nieuwsbrieven, publicaties, exposities, Vrienden bijeenkomsten, contacten met bevriende organisaties, of het ontwikkelen van merchandise.

Meer informatie over sponsormogelijkheden en aanmelden via shy@rosh.nl


Vrijwilligers / Stagiaires
Museum beelden aan zee - herenplaats - kunstenaars - outsider art

DE HELDEN VAN HERENPLAATS

Op dit moment worden we vrijwillig ondersteund door Jacques (administratie), Hans (fotografie), Joey (lijstenmaker), Shy en Rino (vrienden van Herenplaats), Joke (kunstenaarsbegeleiding), Margreet (archief), John (administratie), Irenka (digitaal), Norman (animatie), Margje (grafiek).

Zonder deze vrijwilligers zou Herenplaats niet zo gesmeerd lopen, we zijn ze heel dankbaar! Daarnaast hebben we het hele jaar door plaats voor stagiaires, voornamelijk voor ondersteuning op zorg voor clienten en grafisch vormgeving.

Mocht je een stage willen lopen of een vrijwillige bijdrage willen leveren, kom eens langs voor een kop koffie of mail ons.

Voor vrijwilligers: richard.bennaars@pameijer.nl
Voor stages: mandy.struik@pameijer.nl


Contact
Remco Roggeveen zal je in ieder geval enthousiast ontvangen.