25-jarig jubileum van Laan Irodjojo bij Galerie Atelier Herenplaats!

25-jarig jubileum van kunstenaar Laan Irodjojo met presentatie van tassen!

Van 2005 tot 2015 heeft op de hoek Schilderstraat/Schiedamse vest een enorm geprint doek van het werk van Laan Irodjojo gehangen met de afbeelding van de Schieland Toren en Schieland Huis. Dit 3,5 bij 14 meter grote doek is bewaard gebleven en mee verhuisd naar de Schietbaanstraat waar Galerie Atelier Herenplaats sinds 2015 gevestigd is. Om ruimte te maken in de opslag en het doek niet zomaar weg te gooien, maar het een mooie tweede bestemming te geven is er besloten om er tassen van te laten maken. Telma Patricia Fonseca Monteiro van Invalid Atelier is gevraagd ontwerpen te maken en de productie op zich te nemen. Het resultaat zijn drie mooie verschillende maten tassen in een kleine oplage van 10 voor ieder formaat. Elke tas is uniek omdat het een kleine uitsnede is van het uitgeprinte schilderij waarbij goed gelet is op lijnvoering en kleur.
Met dit duurzame en unieke product is een bijzondere samenwerking gerealiseerd tussen Herenplaats kunstenaar Laan Irodjojo die dit jaar zijn 25 jarig jubileum viert als internationaal kunstenaar en Invalid Atelier. Laan schildert Rotterdamse stadslandschappen, schepen en gebouwen en heeft vele exposities op zijn naam staan in binnen- en buitenland.
Aan de overkant van Galerie Atelier Herenplaats is Invalid Atelier gevestigd van Patricia aan het Rijnhoutplein 1. Patricia ontwerpt bijzondere kleding waarbij het creatieve proces en de technische vakkennis voortdurend op weg is naar perfectionering. Daarnaast geeft zij ook cursussen en workshops op het gebied van modedesign, modetechniek en patroontekenen. Patricia studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Je bent van harte uitgenodigd om op zaterdag 5 september om 15.00 uur de presentatie bij te wonen van de tassen in en voor de Art Bar aan het R.Rijnhoutplein tijdens het Rijnhoutplein Festival.