‘Art Brut et Bande Dessinée’ in Lausanne

De tentoonstelling Art Brut et bande dessinée‘ in  het museum  Collection de l’Art Brut in Lausanne, Zwitserland, is nog te bezoeken tot 26 februari 2023 .  Een aantal werken van Hein Dingemans maken deel uit van de tentoonstelling.

In deze internationale tentoonstelling komen twee schijnbare tegenstellingen samen. Outsider Art heeft als kenmerk dat de kunstenaar buiten de normen van de gevestigde kunstwereld werkt. ‘Comics’ is een stijl die associaties heeft voor de meeste mensen met populaire helden die vaak ikonen zijn geworden in de media. ‘Art Brut et bande dessinée‘ laat zien op welke manier  Outsider Art kunstenaars het thema Comics in hun werkwijze integreren.

Het museum  Collection de l’Art Brut werd geopend in 1976. Jean Dubuffet doneerde in 1971 aan de stad Lausanne zijn collectie Art Brut. De term Art Brut heeft Dubuffet geïntroduceerd. Het museum is zeker een bezoek waard met een schitterende vaste collectie van Outsider kunst. De permanente tentoonstelling omvat 700 Outsider kunstwerken.