Bridget van Roosendaal

Bridget van Roosendaal (1950-2013)

Als meisje van 3 komt Bridget vanuit Liverpool in Nederland wonen. Op de basis school begon ze haar eerste lijnen op papier te zetten. Dit mondde uit in een 9,5 voor tekenen toen zij in groep 8 zat. Aangestoken door het lijnenspel bleef zij naast school ook thuis door gaan met tekenen: “Ik vond het zò leuk!”.

Toen Bridget 16 jaar was is zij naar de mode school gegaan, hier studeerde zij gedurende een jaar. Na dat jaar is zij naar Amsterdam verhuisd, waar zij privé lessen volgde bij een kunstenaar. Helaas is het in deze periode mis gegaan. Bridget kreeg last van psychosen en kwam terecht in de wereld van de psychiatrie, waardoor zij het tekenen een tijd heeft laten liggen door gebrek aan energie. Toen zij zich weer sterk genoeg voelde en de juiste medicatie kreeg voelde Bridget zich weer energiek genoeg om te tekenen.

Vroeger gebruikte ze veel voorbeelden om na te tekenen, tegenwoordig tekent ze uit haar hoofd; Portretten, bloemen, tuinen, huizen, vazen en kerktaferelen. De voorstellingen die ze maakt vullen het gehele blad. De stijl die Bridget hanteert is zeer naïef en spontaan.

Bridget zelf vind nu dat het tekenen beter gaat dan voordat zij ziek werd. Ze vindt dat ze veel netter tekent, ook voelt het tekenen nog fijner dan voorheen omdat zij op deze manier haar hoofd kan legen.

Bridget werkte sinds juni 2008 op atelier Herenplaats. “Ik werk hier met veel plezier, mensen zijn zo lief voor me en ik mag de hele dag tekenen”.

Bridget is op 4 oktober 2013 overleden.