Cengiz Imamdi

Cengiz Imamdi (1996)

Cengiz maakt zijn tekeningen met een grote intensiteit en een enorme focus op detail. Alle kenmerken die hij weergeeft op een politie- een brandweer- of een ziekenauto kloppen volledig. Ook bekende gebouwen uit verschillende landen in combinatie met bruggen hebben zijn belangstelling. Geen enkel kenmerk wordt weggelaten.

De afgelopen jaren is zijn passie voor muziek een steeds grotere rol gaan spelen in zijn werk. In zijn tekening “beroemde mensen” uit 2015 tekent hij zijn blad vol met helden uit de pop muziek de strip- en filmwereld. Meer recent werk behelst grote tekeningen van death- en black metal bands, waar hij er ontelbare van kent. Grove zwarte lijnen met potlood worden dik op het papier gedrukt. Ook verhalen uit de Islam en verschillende Sadhoe figuren, afkomstig uit het Hindoeïsme worden met eenzelfde soort lijnen op het papier gezet.

Zijn tekeningen van metal bands zijn in samenwerking met Outsiderwear ook omgetoverd tot bandshirts. Deze zijn o.a. te koop bij ons in de galerie.

 

Expositieoverzicht

2018 “Zomergasten” – Dr. Guislain Museum, Gent (België)