Corné Huijgens

Corné Huijgens (1972)
Tekst: Corné Huijgens / Vincent Haenen

Ik moet mijn verhaal kwijt, want anders loop ik over. Het maakt me niet uit of ik begrepen word, want begrepen wordt ik mijn hele leven al niet. Gelukkig hoeft het van mij allang niet meer per se om begrepen te worden. Ik heb de drang om de wereld om me heen te duiden zonder woorden te gebruiken. Ik denk in beelden en maak daar liever geen woorden aan vuil. Woorden waar je alleen maar in verstrikt kunt raken, en die onderhevig zijn aan andermans interpretatie, die vaak het tegenovergestelde is van wat er bedoeld werd.

Nee, ik vertrouw mijn beelden liever toe aan het schildersdoek, waarbij ik zelf precies begrijp wat ik bedoel, en waarbij het mij niet zoveel uitmaakt welk verhaal dit in het hoofd van mijn publiek oproept, want voor mij is schilderen slechts een uitlaatklep. Zo blijft ieder werk dat ik maak voor mezelf ook interessant, omdat het een vorm is van vastgelegde energie die elke keer als een persoon het bekijkt, weer een ander verhaal oplevert. Ik ben dol op deze interactie: 1 beeld zegt meer dan duizend woorden en 1 beeld levert meer dan duizend verhalen op. ”

Dit is waarom Corné schildert. Op grote doeken met diepzwarte achtergrond en met veel oog voor detail, worden de beelden zorgvuldig geselecteerd en samengesteld. De compositie heeft hij al in zijn hoofd en door middel van het maken van voorstudies, bepaalt Corné heel precies welke beelden hij gebruikt. Technisch worden deze werken heel knap uitgevoerd. Op een geniale wijze en met veel humor, schildert Corné zijn wereldbeeld.

Dit is wat ik kan! Laat mij maken, creëren!” Bij Galerie Atelier Herenplaats kan Corné zich sinds 2018 helemaal uitleven in zijn werk, op groot formaat doeken en met professionele materialen. Houd zijn werk in de gaten: Een grote belofte!