Eef Timmerman

 Eef Timmerman (1961)

 

“Dit is goud!”

Tekenen doet hij eigenlijk zijn hele leven al. In de loop van de jaren volgde hij ook een aantal teken- en schilder cursussen. Op de Herenplaats is hij kleurpotloden gaan ontdekken en Eef ontwikkelt zijn eigen stijl met vorm en kleur.

Deze eigen stijl bestaat op dit moment uit experimenten met kleurvlakken en gekleurde lijnen op gekleurd papier. We zien strak lijnenspel, 3d-effecten, spelen met licht, diepte, geometrie. Het is een zoektocht, een spel! Eef gaat helemaal op in zijn werk en verwondert zich over wat er voor zijn ogen ontstaat. Het is dezelfde verwondering als over de schoonheid van de herfstbladeren in het felle zonlicht. De gevoeligheid van muziek. Eef geniet! Van het tekenen, van het atelier en van zijn fantastische collega kunstenaars. Hij kan het bijna niet geloven dat hij daar zelf onderdeel van is.

In de buurt ligt altijd een extra vel papier. Tussen de bedrijven door, moet hij voor zichzelf af en toe even testen of hij (dit zijn Eefs eigen woorden:) nog wel kan tekenen! We zien landschappen, dolfijnen, pianotoetsen, werkelijke onderwerpen en realistisch getekend. Want abstract werk, dat begrijpt niet iedereen.. Het proces is gaande. We zijn benieuwd wat voor moois de toekomst brengt!

 

Eef werkt sinds februari 2019 bij Atelier Herenplaats

Tekst: Eef Timmerman / Vincent Haenen