Raymond Goossens

Raymond Goossens (1998)

Sinds het voorjaar van 2016 werkt Raymond 5 dagen per week bij Atelier Herenplaats. De tekenwereld van Raymond speelt zich af in de wereld van het goed en het kwaad. De ordehandhavers en de slechteriken staan centraal in zijn werk.

Zijn tekeningen zijn semi-realistisch van stijl. Zijn werk doet denken aan omslagen van detectiveverhalen. Het is de wereld van Flikken Rotterdam- en Maastricht. De namen van de getekende figuren liegen er dan ook niet om: ‘Kollossale Boef krachtpatser’ ‘Boris Boef’ ‘Vincent IJzerbreker Sanchez’ en ‘Boef Spike’. Ook neemt hij tekstfragmenten op in zijn tekeningen, zoals een lijstje met punten waar detectives op moeten letten: 1 – Plaats delict goed doorzoeken, 2 – getuigen ondervragen, 3 – verdachten verzamelen, 4 – verdachten ondervragen, 5 – bewijzen verzamelen en, tot slot, 6 – de dader aanhouden.

In de tekening Detective Raymond staat hij zelf centraal, met vijf medestrijders tegen het onrecht in de wereld met zijn onafscheidelijke hond Wolf aan zijn voeten. De hoofdrechercheur heeft zoals het hoort een stropdas. Zo kun je in zijn tekeningen de personages herkennen. De boeven kijken nors, hebben woeste haren en dragen maskers, de helden in zijn verhaal zijn altijd vrolijk en lachen. In deze wereld kan Raymond zich terugtrekken in zijn fantasiewereld waar hij de regie voert over een wereld waarin het goede overheerst over het kwaad.

Exposities
2017/2018 BOBO Politie Rotterdam
2017 “Zijn zijn”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2018 “Zomergasten” – Dr. Guislain Museum, Gent (België)
2018 Art Brut Biënnale, Hengelo
2018 “Oeil-art”, Frankrijk