Roland van Eck

Roland van Eck (1973)

Na zijn opleiding Bouwkunde, voelde Roland zich niet op zijn plek. Hij meldde zich bij de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag, richting Fotografische Vormgeving. Het was een bevrijding en hij kon eindelijk doen wat hij leuk vond. “Fotografie is gewoon mijn ding! Ik zie altijd beelden als ik over straat loop. Shit, camera vergeten, denk ik dan..”

Zijn stage voor de academie heeft Roland bij modefotograaf Paul de Graaff gelopen. Ze hebben samen veel gereisd. Helaas speelde de ziekte op, waardoor Roland de academie niet kon afmaken.

Roland is bij Galerie Atelier Herenplaats terecht gekomen via een opdracht van de academie om een reportage te maken. Hij stapte de Herenplaats binnen (die toen nog aan de Schiedamse Vest zat) en vroeg of hij een aantal kunstenaars mocht fotograferen. Dat mocht en Roland heeft er toen een aantal dagen gefotografeerd en hij ging mee op excursies. Het werd een mooie fotoserie.

Nu werkt hij een aantal dagen per week bij Herenplaats. Hij voelt zich welkom en op zijn gemak. Hij heeft zijn eerste solo tentoonstelling gemaakt: ‘Nu is alles anders’.