Workshops/Lezingen

WORKSHOPS/LEZINGEN

Wij bieden creatieve workshops voor scholen, bedrijven en andere geïnteresseerden. Groepen van maximaal 20 personen zijn van harte welkom voor een workshop portret- of modeltekenen, onder leiding van enkele van onze kunstenaars. Een inspirerende bezigheid, voor zowel jong en oud, mét maatschappelijke relevantie.

Bedrijven
Voor bedrijven bieden we workshops aan, goed voor de teambuilding en maatschappelijke betrokkenheid van het team. Onder leiding van een paar van onze kunstenaars wordt uw team rondgeleid en krijgt een creatieve workshop aangeboden.

Scholen
Herenplaats heeft inmiddels heel wat schoolklassen over de vloer gehad, dankzij onze samenwerking met Rotterdamse kunst- en onderwijsinstellingen. Een paar weken per jaar krijgen we klassen over de vloer die -onder leiding van onze kunstenaars- bijvoorbeeld een workshop portrettekenen krijgen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een workshop t-shirt bedrukken te geven. Een gezellig en inspirerende middag is gegarandeerd.

Studenten
Voor -bijvoorbeeld SPH- studenten is een bezoek aan Herenplaats relevant, omdat ze in de praktijk kunnen zien hoe ‘cliënten’ hun creatieve talent benutten en op die manier participeren in de maatschappij. Voor studenten verzorgen wij rondleidingen, met -indien gewenst- een workshop en afsluitende borrel.

Lezingen
Regelmatig verzorgt Herenplaats lezingen op locatie tijdens uw evenement, congres of seminar. Verwacht een inspirerend verhaal over hoe je mensen met beperking in hun kracht zet door zich creatief te uiten. De presentatie met veel beeld- en videomateriaal beschrijft de reis die Herenplaats gemaakt heeft én geeft uitleg over het begrip Outsider Art.

Graag maken we een voorstel op maat voor u. Meer info via richard.bennaars@pameijer.nl


Leerlingen tonen de basis van hun portret