European Outsider Art Conference 2022 in Finland

In juni hebben twee medewerkers van Galerie Atelier Herenplaats, Richard Bennaars en Philibert Siadis, de European Outsider Art Conference in Finland bezocht. Het thema van dit event was ‘Life Stories’.

De conferentie heeft een platform geboden voor discussie, ontmoetingen en samenwerkingen. Het vierdaagse evenement bestond uit seminars, tentoonstellingen, ontmoetingen met kunstenaars, open ateliers, workshops en excursies.  In Helsinki, Hämeenlinna en dorpen in de regio was een vol programma georganiseerd.

Een van de centra die we bezochten was Kaarisilta Art and Activity Center.
Vergelijkbaar met de doelstellingen van Galerie Atelier Herenplaats, biedt dit centrum zowel de mogelijkheid aan kunstenaars met een hulpvraag om hun beroep uit te oefenen, als ook een opleiding en de mogelijkheid om op artistiek vlak te leren en te ontwikkelen. Tevens hebben de kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren in de galerie,  Art Kaarisilta, in Helsinki.

De conferentie was ontzettend inspirerend! Juist in deze tijden was het geweldig om het internationale netwerk te ontmoeten en samen te werken aan toekomstige evenementen en tentoonstellingen!