Exhibition: In and Out of the Frame

Opening: 04-09-2020 5:00

Van 04-09-2020 t/m 14-11-2020


‘In and Out of the Frame’ is een groepstentoonstelling met werken van Anuja Hoogstad, Colin Rhodes, Tim Soekkha en Richard Bennaars.

Kunstwerelden houden hun mensen graag scherp. Het is gemakkelijker als ze denken dat ze weten waar je thuis hoort. Nou, hier zijn vier artiesten die niet helemaal weten waar ze thuis horen. Als je een kunstwereld metaforisch beschouwt als een tapijt, goed gedefinieerd in het midden en meer rafelig aan de rand, ontmoeten deze vier elkaar in een onbepaalde ruimte waar de randen van aangrenzende tapijten zich vermengen – die noch behoren tot de commerciële, reguliere kunstwereld, noch tot het gebied van de ‘outsider art’. Hun toewijding tot een kunstpraktijk staat buiten en hun intermediair zorgt voor een vrijheid van meningsuiting die krachtig en rechtstreeks tot de kijkers spreekt. Hoewel aan de oppervlakte van het werk van elke kunstenaar veel anders is, delen ze een gemeenschappelijke toewijding aan de creativiteit die inherent is aan de door hen gekozen materialen en de waarde van het luisteren naar intuïtie. Het resultaat is hier een verzameling werk  dat de aandacht trekt en waarvoor geen theoretische tekst nodig is om te begrijpen, maar waarvan de beloning komt door open en betrokken te kijken.

Herenplaats kunstenares Anuja Hoogstad maakt voornamelijk zwart wit werk, inkt op papier. Haar tekeningen worden gekenmerkt door een wereld van fantasie en natuur.
Colin Rhodes is Brits kunstenaar, curator, kunsthistoricus en kunstdocent in Sydney, Australië. Zijn specialismen zijn autodidacte kunstenaars en ‘outsider art’. Hij heeft hierover veel gepubliceerd, zowel boeken als artikels. Hij is oprichter van het tijdschrift ‘Elsewhere, the International Journal of Self-Taught and Outsider Art’.
Tim Soekkha is tekenaar. Tijdens de lockdown, die in maart begon, maakte hij dagelijks een tekening in inkt op A4 formaat. Zo ontstond de Quarantine serie.
Richard Bennaars is een van de oprichters van Galerie Atelier Herenplaats. Naast zijn werk bij Herenplaats is hij zelf ook beeldend kunstenaar.

Door de Covid-19 pandemie en maatregelen zal de opening op vrijdag 4 september aangepast zijn aan de huidige situatie. Je bent van harte uitgenodigd om te komen, maar gezien het beperkte aantal bezoekers is het noodzakelijk om te reserveren. Veiligheid en ieders gezondheid staan voorop, dus houden wij en onze bezoekers ons aan de 1,5 meter afstand en de hygiënemaatregelen. Het maximaal aantal bezoekers is 20.
Wil je een plaatsje reserveren voor de opening? Je kunt je aanmelden voor een van de drie tijdsloten:  17.00 – 18.00 uur, 18.00 – 19.00 uur, 19.00 – 20.00 uur. Stuur een mail naar atelier@herenplaats.nl of bel tijdens openingstijden naar 010-2141108. Wij kijken uit naar jullie komst!