Exhibition: Vrije Geesten

Opening: 14-09-2018 5:00

Van 14-09-2018 t/m 30-11-2018


 

Vier vrije geesten laten hun werk zien in het kader van de grafiek van Lucebert

Lucebert (NL)
Is een pseudoniem van Lambertus Jacobus Swaanswijk. Hij was lid van de CoBrA beweging. Hij schilderde, tekende, schreef gedichten en maakte grafiek. Wij laten in deze expositie alleen grafisch werk zien. Lucebert wordt niet gehinderd door stilistische indelingen en wil niet per se vernieuwend zijn. Hij etst van alles wat hem invalt, niet gehinderd door kennis, maar zoekt de ultieme vrijheid.

Ezra Swaanswijk (NL)
De kleinzoon van Lucebert groeide op in een kunstenaarsmilieu te Amsterdam. In 2010 is hij pas begonnen met schilderen en tekenen. Zijn werk is autodidactisch en kenmerkt zich door een naïeve stijl, zowel abstract als figuratief. Zijn werk is zeer succesvol, hij exposeerde over de gehele wereld.

Phil Demise Smith (New York)
Ik ben wat ik ben – net als Lucebert is Phil een multitalent, naast zijn teken- en schilderactiviteiten maakt hij muziek en schrijft poëzie. Zijn schilderijen laten een wereld zien waarin we de CoBrA beweging in herkennen, los van regels laat hij zien wie hij is.

Wendell Kherwen (NL)
Wendell tekent sinds zijn start in 2007 op een snelle en directe manier zijn leefwereld, niet gehinderd door intellectuele voorkennis. Snelle pentekeningen, potloodschetsen over handen, auto’s en bloemen volgen elkaar in een razend tempo op. Vanuit het gevoel van nu.