Expositie ‘Tim ter Wal’ (solo)

Solo-expositie Tim ter Wal 

Van 16 juni tot en met 18 augustus 2017

Het tekenen van Tim ter Wal (1984) begon op 3-jarige leeftijd. Hij kon nog niet praten, maar wist zich met tekenen te uiten. De indrukken die hij onderweg naar school had opgedaan, prikkelden zijn fantasie en verwerkte hij met krijtjes op het schoolbord. Het tekenen zorgde voor rust in zijn hoofd.

Hij haalt zijn inspiratie uit wat hij in zijn omgeving waarneemt als hij in de auto onderweg is of een wandeling maakt, meestal zijn dit gebouwen en landschappen. Al deze indrukken worden onder leiding van zijn fantasie verwerkt tot haarfijne potloodtekeningen.

De laatste jaren tekent hij steevast op A3 papier, soms een individuele tekening, maar vaker nog een twee-, drie-, of meerluik. Zijn tekeningen zijn gedetailleerder dan een foto en zullen tijdens de expositie dan ook worden vergezeld met een loep, deze kan de aandachtige kijker goed gebruiken.

Tim is niet verbonden aan Atelier Herenplaats, maar we zijn vereerd om zijn eerste grote solo-expositie te huisvesten. Ga voor art prints van Tim zijn werk naar de website van Maison Savant.

Tim ter Wal in zijn studio