Expositie ‘Ontdekken, vliegen, landen’

ONTDEKKEN, VLIEGEN, LANDEN
26 januari – 30 maart 2018
Opening : vrijdag 26 januari 17.00 uur

In de nieuwe expositie: ‘ontdekken, vliegen, landen’ bij Galerie Herenplaats tonen we werk van drie bijzondere Outsider kunstenaars die bezig zijn om hun leefwereld op een geheel eigen wijze te verbeelden.

Grietje Killian geeft haar ervaringen op een impulsieve en toevallige manier vorm. Indrukken opgedaan in alledaagse ontmoetingen krijgen vorm in haar werk in gemengde technieken. Knippen, plakken, lijmen en weer opnieuw betekenen en schilderen; zo ontstaat er telkens weer een nieuw beeld.

Markus Meurer speelt met gevonden rommel en creëert zijn eigen ‘art trouvè. Zijn leefwereld bestaat uit het creëren van animistische wezens, vaak hybriden, ergens tussen mens, dier en machine. Hiervoor gebruikt hij afval materiaal dat hij op een vrije manier aan elkaar assembleert.

Kay Hessels ervaart de complexiteit van de stad als een chaotisch labyrint. Hij tekent zijn bladen vol met details, die als je goed kijkt altijd weer uitkomen op een nieuwe straat of plein. Het is een doolhof waarin altijd weer een uitweg is.

PS. Zaterdag 3 maart 2018 Museumnacht010 van 20.00-01.00 uur met een optreden van de “Fanfare voor vooruitstrevende muziek’’.