Frits Gronert gaat met pensioen

In 1991 hebben Richard Bennaars en Frits Gronert Galerie Atelier Herenplaats opgericht.  Nu, bijna dertig jaar later, is het een creatieve en levendige plek waar ruim veertig kunstenaars kunnen werken en zich verder kunnen ontwikkelen in hun vak als kunstenaars met de begeleiding die ze nodig hebben.

Na bijna dertig jaar gewerkt te hebben bij Herenplaats, gaat Frits met pensioen. Frits heeft zich dertig jaar ingezet voor Herenplaats, als artistiek leider en begeleider. Frits heeft met gedrevenheid en uit liefde voor de kunst samen met anderen ervoor gezorgd dat Outsider Art een prominentere plek heeft gekregen in de kunstwereld zowel in Nederland als internationaal.  De grenzen van Outsider Art zijn hierdoor vloeiender geworden, de kunst die gemaakt wordt staat op de voorgrond.

Galerie Atelier Herenplaats is inmiddels een organisatie geworden die ervoor zorgt dat haar kunstenaars in binnen- en buitenland gerespecteerd en gezien worden.

Frits’ laatste werkdag bij Herenplaats is 5 november; per 9 november is hij met pensioen.
We hadden graag samen met jullie het afscheid van Frits gevierd, maar door de huidige pandemie en de specifieke situatie in Nederland, stellen we dit uit naar een feestelijker tijdstip  waarop het weer mogelijk is om veilig met meer mensen samen te komen.

Om ieders waardering en dank voor Frits jarenlange inzet voor Galerie Atelier Herenplaats vorm te geven in deze tijd, hebben we gezocht naar een juiste manier.

Ter viering van het afscheid bereiden we nu een tentoonstelling voor: Memories of Tomorrow. Hierin kijken we terug naar de beginjaren van Galerie Atelier Herenplaats, maar ook vooruit met recent werk. De data hierover volgen binnenkort.