Publieke Werken Rotterdam 2021

Publieke Werken is een buitenexpositie door heel Rotterdam met werk van ruim 600 beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, illustratoren en beeldmakers. De werken worden als posters afgedrukt.
Vorig jaar was de eerste editie van Publieke Werken Rotterdam. Door de hele stad hingen posters van kunstwerken in plaats van reclames.

Deze zomer is de tweede editie en ook dit jaar doen kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats mee!

‘Publieke Werken was vorig jaar een reactie op de leegte in de A0 buitenreclameborden onder het motto: verbeelding is fijner dan reclame. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘Everything is possible’. Juist na een jaar waarin heel veel niet mogelijk was, is het interessant om met elkaar datgene te verbeelden als alles mogelijk zou zijn. In eerste instantie lijkt het een onschuldig thema. Maar als alles mogelijk is, ga je dan niet over grenzen van anderen heen? Dat wat voor de één voor mogelijk wordt gehouden, kan voor de ander kwetsend zijn.’

De werken worden dit jaar tentoongesteld in het voetgangersgedeelte van de Maastunnel! Hier zullen alle 670 werken te zien zijn tot en met 1 augustus. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken.