Marco Barbier

Marco Barbier (1976)

Marco begon zijn carrière als beeldend kunstenaar in 1996 bij atelier “Opzijde”, waar hij de techniek van het zijde schilderen onder de knie kreeg. In 2002 kreeg Marco de kans om stage te lopen bij Atelier herenplaats en in 2003 resulteerde dit in een vaste plaats in dit kunstenaars collectief, waar zijn werk verkocht en verhuurd wordt.

Marco is een echte stylist in zijn werk. De onderwerpen die hij o.a. gebruikt zijn eenvoudige mensfiguren die hij naar aanleiding van een model tekent.

Als Rotterdams kunstenaar geven de talloze schepen in de haven en de bruggen over het water hem de inspiratie om die in eenvoudige vormen terug te brengen en te schilderen. Sinds 2007 verdiept hij zich ook in de Rotterdamse architectuur.

Meestal werkt Marco in series. Boten of gebouwen wisselt hij af met mensfiguren en bruggen. Het liefst werkt Marco op papier met acrylverf, die hij monochroom aanbrengt en waarbij hij de afbeelding omkadert met een zwart lijntje. Sinds kort schildert hij met succes op doek.

Doordat hij zijn onderwerpen zonder horizon of grondlijn schildert gaan ze zweven in de ruimte. Deze onderwerpen komen door zijn primaire kleurgebruik en eenvoudige vormtaal naïef over.

Marco heeft naast zijn verstandelijke beperking ook problemen met zijn gehoor, daardoor is het niet eenvoudig om met hem over zijn onderwerpen te praten. Maar Marco laat ons in zijn werk zien waar zijn fascinatie ligt “de stad Rotterdam”.

Expositieoverzicht

2006  Jubileumexpositie “15 jaar Herenplaats”, Galerie Herenplaats Rotterdam
2006  Expositie en Veiling “De Burcht”, Rotterdam
2006  INUTI, Stockholm, Denemarken
2008  Expositie in Niki Kurabu, Tokyo, Japan
2009  Expositie Galerie Kempro “Modellen” , Sterksel
2010  Outsider Art Fair, New York, V.S.
2010  Villa Zebra, expositie metals thema architectuur, Rotterdam
2010  “Outsider Art Salon”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2011  “Down Here, Down Under”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2011  Aix Les Bains, Frankrijk.
2011  Expositie Zorgcentrum Crimpenersteyn, Krimpen a/d IJssel
2012  “Geschonden, Getroffen”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2013  La Brut, Rotterdam
2017 Buitengewoon Kunst, WTC, Rotterdam
2018 “Zomergasten” – Dr. Guislain Museum, Gent (België)
2018 Werkweek in Bomal, België
2019 Big-I, reizende tentoonstelling in Japan