Mariska van der Ent

Mariska van der Ent (1985)

“Ik ben anders dan anderen, maar ik ben wel mezelf”

Mariska werkt sinds juli 2009 bij atelier Herenplaats en experimenteert met alle technieken: schilderen, tekenen en grafiek. Abstract, organisch, spetter-art, figuurtjes, pointilistische katten… Haar tekeningen werden steeds fijner, bijna als kant. Ze heeft een brede interesse, o.a. ook in driedimensionaal werk en fotografie. De laatste jaren werkt ze ook aan haar digitale technieken, waar ze zich heel erg thuis in voelt. Mariska voelt zich steeds vrijer om beelden en stijlen te combineren en zich te uiten in haar kunst. Zo ontwikkelt zij meer en meer haar eigen stijl.

Een aantal thema’s komen steeds terug in het werk van Mariska.

Zij is verliefd geworden op Castellers en de Catelaanse Cultuur.  In haar kunst brengt ze de hoop, kracht en het gevoel van de Catelaanse cultuur over. Samenwerken is kracht. Mariska krijgt veel energie als ze kan samenwerken aan kunstprojecten.

‘Project Vrijheid’: Met autisme kan je gevangen zitten in patronen, maar een kunstenaar wil vrijheid. Mariska maakt series van foto’s gecomineerd met beelden die samen een verhaal vertellen.

Natuur: “Als je de natuur in je hoofd hebt, wordt je vanzelf rustig of blij”

Erwin Olaf in een juryrapport over een van Mariska’s fotobewerkingen: “…een creatief beeld dat tot nadenken aanzet… dat vind ik altijd heel goed als de fotograaf de techniek goed onder de knie heeft en ik als kijker op het verkeerde been wordt gezet.”

 

Expositieoverzicht

2010  “Outsider Art salon”, Galerie Atelier Herenplaats, Rotterdam
2015  “Ingelijst Goud”, Galerie Atelier Herenplaats, Rotterdam
2016  “HPL 25”, Galerie Atelier Herenplaats, Rotterdam
2017  Waterloo, Werk in opdracht
2018  “Geef me de Ruimte”, Galerie Atelier Herenplaats, Rotterdam
2018  Sardana avond, Cobla, Amsterdam
2019  Solo Expositie, Galerie Tante Nino, Rotterdam
2020  Kunstbaas: fototentoonstelling “Feest”, Stevenskerk, Nijmegen