Exhibition: Expositie ‘Zij Zijn’

Opening: 27-01-2017 12:00

Van 27-01-2017 t/m 30-03-2017


‘Zij zijn’ is een tentoonstelling met filmportretten van Herenplaats kunstenaars Jacqueline Loeve, Raymond Goossens en Niels Lagerwaard en deze zijn gemaakt door Pameijer TV. Daarnaast is er tekenwerk te zien van deze kunstenaars.

Jacqueline Loeve (1968) tekent al vanaf 1999 bij Herenplaats. Tegenwoordig tekent ze vooral kleurrijke stripverhalen, met een eigen verzonnen taal erbij.

Raymond Goossens (1998) is één van de jongste kunstenaars bij Herenplaats. De tekenwereld van Raymond speelt zich af in de wereld van het goed en het kwaad. De ordehandhavers en de slechteriken staan centraal in zijn werk. Al zijn tekeningen zijn heel realistisch van stijl, het lijken soms omslagen van detective boekjes.

Niels Lagerwaard (1991) zijn kleurrijke werk straalt dynamiek uit. ‘Rechttoe rechtaan’ is niets voor hem. Hij is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen, dat zit gewoon in zijn DNA. Zijn voorkeur voor pikante thematiek komt sterk naar voren in zijn werk.

VIDEO
Daarnaast laat filmmaker Rince de Jong 4 korte films zien van mensen die samen leven in een woonvorm van Pameijer. De fragmenten zijn geen documentair verslag, maar meer een autonome blik op deze bewoners.

MUZIEK
Elke van Zevenbergen – Tijdens haar pedagogische stage werd duidelijk dat Elke ook muzikale talenten heeft. Deze wil ze graag met ons delen tijdens deze opening. https://www.youtube.com/watch?v=BiPMhCgWO1g

De expositie loopt van 27 januari tot en met 31 maart 2017
Herenplaats / Schietbaanstraat 1 / Rotterdam