Exhibition: Lars Bo & Marco

Opening: 06-03-2020 5:00

Van 06-03-2020 t/m 16-05-2020


Van 6 maart tot en met 16 mei exposeren Lars Bo Nødvig en Marco Barbier in Galerie Herenplaats. De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 6 maart om 17.00 uur.

Lars Bo (1966) werkt al ruim 10 jaar in Kopenhagen (Denemarken) bij de Kunstkolen. Systematisch gaat hij te werk waarbij hij zich toelegt op de herkenbaarheid van de eenvoud. Zonder te verdwalen in het abstracte, roept hij met de toevoeging van kleine details mensenbeelden op waar we ons in sommige gevallen mee kunnen vereenzelvigen. Mannetjes of vrouwtjes met een hoed, baard of stropdas of, van het zien op tv of vanaf de tribune, een voetballer met op het shirt het nummer van de desbetreffende speler. Sport, familie en idolen: het zijn de terugkerende onderwerpen in zijn werk waarmee hij gestalte geeft aan de ontroering van de ongekunsteldheid.

Marco Barbier (1976) werkt sinds 2002 bij Atelier Herenplaats. Zijn werk heeft een zekere link met het werk van Lars Bo, wat terug te zien is in de voorkeur van eenvoud. De Rotterdamse kunstenaar laat zich inspireren door de talloze schepen die aanmeren in de haven, door de futuristische en dynamische architectuur die zo kenmerkend is voor de metropool en door de statische bruggen over het water wat Rotterdam tot de havenstad maakt. Hij abstraheert beelden tot eenvoudige vormen waarbij primair kleurgebruik de boventoon voert. De complexiteit van de realiteit laat de schilderingen van Barbier door zijn eenvoudige vormtaal naïef overkomen, maar onmiskenbaar blijft zijn fascinatie voor de stad Rotterdam.