Exhibition: Tussen passie & noodzaak – Een hommage aan Nelius Faling

Opening: 03-06-2022 5:00

Van 03-06-2022 t/m 03-09-2022


 

Vanaf 3 juni 2022 presenteert Galerie Atelier Herenplaats de tentoonstelling ‘Tussen passie & noodzaak – Een hommage aan Nelius Faling’. 

 

Aanleiding is de herontdekking van het werk van de Schiedamse kunstenaar Nelius Faling (1928-1963). Falings werk is een keer tentoongesteld in 1964, maar sindsdien nooit meer te zien geweest. Onlangs dook het terug op bij een verzamelaar. In zijn werk geeft de kunstenaar vorm aan gevoelens van angst en pijn.Emoties die moeilijk in woorden zijn te omschrijven, maar in de werken van Faling op indringende wijze zichtbaar worden gemaakt.

 

Gevoelens van pijn, twijfel, angst, chaos, trauma, strijd en kwetsbaarheid komen terug in het werk van vele andere kunstenaars. In de tentoonstelling is er naast dat van Nelius Faling, ook werk te zien van: Paul Blockx, Sieuw Wai Chong, Jennifer Lohrmann, Mies van der Perk, Herman Rogé en Jonathan Sugendro.

 

De tentoonstelling Tussen passie & noodzaak – Een hommage aan Nelius Faling is een samenwerking tussen Galerie Atelier Herenplaats, Verhalenhuis Belvédère en Kunsthuis Yellow Art.