Rijnhoutplein festival zaterdag 5 september 2020

Zaterdag 5 september, 13-17 uur:

RIJNHOUTPLEINFESTIVAL

 Zaterdag 5 september organiseren de ondernemingen en organisaties rondom het Rijnhoutplein in het Oude Westen het Rijnhoutpleinfestival om te vieren dat we allemaal weer open zijn en we elkaar weer kunnen ontmoeten, al is het op 1,5m afstand. Het programma zit helemaal vol met de talenten en kwaliteiten die aan en rondom het plein te vinden zijn. Zowel bij de ondernemingen als bij de bewoners. Er is live muziek van de Rotterdams-Kaapverdiaanse muziekgroep Nando Silva en Suzy Almada & friends, dj’s Adison Fernando/Caboverdevinyl en Cengiz Munğuç op apparatuur van Vinylspot, en singersongwriter Mareike Ziegler, een modeshow van Dress for Success, presentatie van unieke co-productietassen van Galerie Herenplaats en Invalid Atelier, performances van Gallery Joey Ramone en Contour Gallery, workshops mondkapjes maken van Printroom en Invalid Atelier, workshop pleininrichting van OMI Rotterdam, een uitzonderlijke Rotterdam-collectie in de Leeszaal, een ruilmarkt en trampoline voor de kinderen van stichting Vooruit in de samenleving en excursies naar de galerieën, kapper en andere plekken rondom het plein. We beginnen met een praatje (met foto’s) van wijkbewoner Rob Boelhouwers, die als kind in de Gouvernestraat vlakbij Rigardus Rijnhout (de ‘Reus van Rotterdam’) woonde.

Dress for Success, Invalid Atelier, OMI Rotterdam, Printroom, Galerie Atelier Herenplaats, muziekwinkel Vinylspot, kapsalon BSUR Hair, Stichting Vooruit in de Samenleving, Galerie Frank Taal, Gallery Joey Ramone, Contour Gallery, Studio Kling en Leeszaal Rotterdam West.

 

Foto: Galerie Herenplaats maakte op ware grootte een eigen(tijds) beeld van de Reus van Rotterdam, ofwel Rigardus Rijnhout