Tekeningen van Sharon van Dams op het Camera Japan Festival

Het Camera Japan Festival is een jaarlijks terugkerend festival waarvan dit jaar de 15de editie plaatsvindt. Naast het vertonen  van Japanse films, staat het festival ook in het teken van aandacht voor Japanse cultuur in de bredere zin van het woord, zoals eten, ambachten, gebruiken en de invloed van de Japanse cultuur, dit in de vorm van kleine workshops, activiteiten, lezingen en tentoonstellingen.
Sharon van Dams, een van de jongere kunstenaars bij Atelier Herenplaats, heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zij laat zich in haar werk beinvloeden door Japanse manga en het werk van KUSAMA Yayoi.  Haar werk is inmiddels al in Japan tentoongesteld! Hoewel ze voornamelijk vrouwen en meisjes tekent in vrolijke, stralende kleuren, krijgen de tekeningen soms een donker aspect, soms zelfs horrorachtig, wanneer je naar de details kijkt. Sharon heeft een eigen instagram account, waarop je haar recente werk kunt volgen!
Er zal een overzichtstentoonstelling zijn van Sharon op het Camera Japan Festival te zien zijn in Lantaren/Venster. Het festival duurt van 23 tot en met 27 september, de tentoonstelling is te bekijken op donderdag 24 en vrijdag 25 september vanaf 12 uur en op zaterdag 26 en zondag 27 september vanaf 10.00 uur.  De entree voor de tentoonstelling  is gratis.