Exhibition: Face Time

Opening: 19-03-2021 3:00

Van 19-03-2021 t/m 19-06-2021


In een tijd waarin er steeds minder spontane ontmoetingen ontstaan, is de afstand tussen de mensen voelbaar. Een overvloed aan beeldbellen waarbij de ander wordt gereduceerd tot een abstract gekaderd hoofd, als het ware een portret. In het kader van deze veelheid aan gezichten die deze periode kenmerkt, opent Herenplaats de tentoonstelling ‘Face Time’ . In de nieuwe tentoonstelling laten verschillende kunstenaars hun kijk op het menselijk portret zien. oog in oog met het gezicht van de ander, met je neus er bovenop.
Face Time‘ biedt samen met de activiteiten ‘Face to Face‘ en ‘Seasons‘ een ander licht op het gezicht, door elkaar nu echt te ontmoeten.

Deelnemende kunstenaars aan ‘Face Time’ zijn:
Sieuw Wai Chong – De uiterlijke verschijning van beroemdheden vormt het onderwerp van de portretten van Sieuw Wai. Een fascinatie voor het ‘ideale’ met als gemene deler: schoonheid.
Remco Roggeveen: Remco’s werk is grafisch en zijn handschrift is zacht. Hij legt zich toe op het onderwerp ‘portretten, waarbij het zelfportret centraal staat. Een zelfonderzoek weerspiegeld op papier.
Wendell Kerwhen: In een razend tempo schildert Wendell het ene portret na het andere. Vele kleurrijke hoofden met een vlot handschrift, in een bijna collageachtige combinatie.
Jonathan Sugendro: Jonathan tekent figuren met pen, in blauw en zwart. De karakteristieke schetsen op papier laten een ongepolijste weergave van karakters zien.
Sharon van Dams: Gezichten van jonge vrouwen die je aankijken met een vriendelijke blik. Met een Manga-achtige uitstraling werken de zeer gedetailleerde portretten van Sharon bijna vervreemdend.
Paulus de Groot: De ervaringen van Paulus worden weergegeven in kleur en vorm. De portretten van mensen uit zijn omgeving bestaan uit grote kleurrijke vlakken. Een weerspiegeling van zijn rijke belevingswereld.
Josiane Herman – van La ‘S’ Grand Atelier (België): Josiane tekent acteurs en actrices uit vervlogen tijden. In een bijna grafische stijl met vele vlakken tekent Josiane vele wezens waarbij haar verbeeldingskracht van het papier spat.
Nicole Claude –  van La ‘S’ Grand Atelier (België): Bange, angstaanjagende figuren schreeuwen uit de diepten van het werk van Nicole. Met een ruwe stijl laat ze een verscheidenheid aan effecten zien. Een verscheidenheid aan nuances in de weergave van angst.

De opening is op vrijdagmiddag/avond van 15.00 – 20.00 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken. We kunnen, aangepast aan de grootte van de galerie, 5 bezoekers per half uur verwelkomen. Er zijn 10 tijdsloten voor deze openingsdag.

U kunt ons hierover het beste telefonisch bereiken op 010 – 2141108. U kunt ook mailen naar atelier@herenplaats.nl voor een afspraak.

Voor de galerie en winkel gelden de basisregels zoals voor andere publieke gebouwen: handen wassen/desinfecteren, een mondkapje op en anderhalve meter afstand bewaren. Als u coronagerelateerde klachten heeft, vragen we u uw bezoek uit te stellen voor een andere keer.

U bent van harte welkom!