Exhibition: Nu is alles anders!

Van 21-01-2022 t/m 26-03-2022


Roland van Eck, fotografie

“Vroeger was alles anders. Mensen met een beperking zoals autisme, down syndroom, schizofrenie, of spastische mensen werden tentoongesteld. Men kon kijken hoe deze outsiders zich gedroegen zoals wij nu naar beesten kijken in de dierentuin. Het was volksvermaak en de notabelen liepen rond met een mooie molensteen-kraag.

Deze tentoonstelling gaat over nu. Iedereen bij Atelier Herenplaats is gelijk, nu dragen wij een mooie kraag. Kunstenaars zijn met elkaar verbonden. Niemand is meer waard dan een ander. Nu is alles anders!”

 

Florian Baltus, schilderijen

“Ik dacht altijd dat ik gek was.. maar nu kijk ik naar een gekke wereld..”

 

Bart Overgaauw, schilderijen is een autodidact realistisch kunstschilder. Hij is een perfectionist, en streeft ernaar om de kijker zijn eigen vragen te laten beantwoorden. “Ik hoef niet zo nodig mijn werk uit te leggen. Dat kan de kijker zelf. Laat hem maar op zoek gaan in zijn eigen denken. Ik vind het heel mooi om een gedachtegang om te kunnen zetten in een beeld waarmee je heel veel kunt zeggen zonder ook maar één woord.” Zijn werk heeft invloeden van het impressionisme, de fantasiewereld van het maniërisme en de realistisch-abstracte vormen van het modernisme.

 

Mariska van der Ent, digitale beeldbewerking

“Ik doe wat ik doe en creëer hiermee een wereld die vrij is, zonder grenzen.”