Outsider Wear Festival in Amsterdam van 10 tot 24 juli 2021

Outsiderwear is een project waarin getalenteerde ‘’outsider’’ kunstenaars samenwerken met opkomende of reeds succesvolle mode ontwerpers, streetwear labels en kunstenaars. Een outsider kunstenaar is een kunstenaar met, bijvoorbeeld, een mentale of fysieke beperking, een psychische kwetsbaarheid of een daklozenachtergrond. Er is steeds meer aandacht voor outsider art, maar de wereld van outsider art komt zelden samen met de reguliere creatieve industrie. Outsiderwear doorbreekt deze tweedeling en verbindt de werelden van insider en outsiders door samenwerkingen en verschillende activiteiten.

Deze fantastische samenwerking van designers en outsider kunstenaars wordt deze zomer gepresenteerd op tal van locaties.

‘Tijdens Outsiderwear Festival kun je zien, dat de overeenkomsten tussen de zogenaamde “outsiders” en “insiders” veel groter zijn dan de verschillen. Alle kunstenaars hebben een unieke geest en stijl, zitten vol talent en vertegenwoordigen hun eigen universum. Wij kijken uit naar een toekomst waarin deze twee werelden één zijn.’

Op 8 juli is de kick off van het Outsiderwear Festival in de Melkweg. Van 10 tot 24 juli vindt het Outsiderwear Festival Amsterdam plaats op verschillende locaties in Amsterdam; het programma bestaat onder andere uit lezingen, tentoonstellingen, verkoop van de collectie en workshops. Vanaf 17 september wordt de collectie gepresenteerd in een tentoonstelling in het Museum van de Geest. Voor de herfst staat een tour van Outsiderwear gepland, met onder andere  een tentoonstelling in Galerie MAMA in Rotterdam.

Van Galerie Atelier Herenplaats hebben Antoine Monod de Froideville, Minke de Fonkert, Cengiz Imamdi en Ben Augustus meegewerkt aan deze kleding collectie. Op onderstaande locaties worden hun werken gepresenteerd.

@Zeedijk 60 – een uniek kunstwerk van Ben Augustus & Piet Parra  – te bezoeken van maandag tot zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

@Droog – de pakken beschilderd door Minke de Fonkert en Antoine Monod de Froideville in samenwerking met Bonne Suits – dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 19.00 uur.

@Vriend van Bavink – een presentatie van de samenwerking van Ben Augustus en Piet Parra – te bezoeken van woensdag tot zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

@Outsiderland in Sexyland World – Outsiderwear band-shirts van Cengiz Imamdi – van woensdag tot zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

Naast Herenplaats kunstenaars zijn er nog ontzettend veel andere outsider kunstenaars en designers die mee hebben gewerkt aan deze unieke kleding collectie. Zowel de organisatoren als de kunstenaars kijken ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten op dit festival!!!!!

Meer informatie over de het festival en de kunstaars vind je op de site van Outsiderwear.