Muurschildering #2 in Rotterdam

Maison Savant heeft de missie om Outsider Art onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Dit doen ze onder andere door te bouwen aan een openlucht street art expositie. Het idee is om Outsider Art te laten zien buiten de 4 gebruikelijke muren van een museum of galerie en een breed publiek kennis te laten maken met deze bijzondere kunstenaars en hun werken.

Het idee is om een tekening of schilderij als uitgangspunt te nemen voor een muurschildering. Per project/locatie kijken ze wat het beste past. De uitvoering wordt gedaan door een ervaren street artist/schilder, omdat de outsider vaak niet bekend is met het medium en de grootte van het canvas.

In maart 2018 is er een nieuwe muur opgeleverd op de drukste winkellocatie van Rotterdam: de Lijnbaan. Een tekening van Edward Teeuw is als uitgangspunt gekozen voor deze muurschildering. Marijn Gronert heeft gezorgd voor de toepassing op de muur. Gemeente Rotterdam heeft de muur gefinancierd.

Om meer muren mogelijk te maken, verkoopt Maison Savant prints van deze muurschildering. Zo kun je thuis verder genieten van het werk. Meer info en webshop hier.


Outsider Street Art muur nummer 2 - Marijn Gronert - Edward Teeuw - Maison Savant