Exhibition: Memories of Tomorrow

Opening: 20-11-2020 5:00

Van 20-11-2020 t/m 30-01-2021


Acht kunstenaars waarvan in deze tentoonstelling telkens een werk te zien is, horen bij Galerie Atelier Herenplaats van het eerste uur. Net als Frits Gronert, wiens afscheid als artistiek begeleider met deze expositie wordt gevierd. Dertig jaar lang zette hij zich in om de kunstenaars te laten groeien en bloeien, met groot succes. Een aantal geniet inmiddels internationale bekendheid en hun werk wordt internationaal verzameld door particulieren en musea.

Toen Frits in 1991 aantrad, had hij nog nooit gehoord van Outsider Art als categorie. Zijn inzet kwam voort uit pure passie voor de kunst van zijn cliënten. Langzaam ontdekte hij hun plaats in de kunstwereld en de betekenis van hun benaming als outsiders. Hij wist hun weersbartsige, eigengereide werk krachtig te promoten. Herenplaats werd synoniem voor kwaliteit.

Ter ere van Frits kijkt Herenplaats nu terug naar haar eerste dagen, maar ook vooruit. Veelbelovende kunstenaars van nu zijn toegevoegd en geven de geschiedenis reliëf. Outsider Art is het bolwerk van de gevestigde kunst binnengedrongen en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.
Er is een weg afgelegd en een weg te gaan.

Van de eerste acht kunstenaars die begonnen in 1991 (en waarvan er nog vier in leven zijn) zal werk te zien zijn: Jaco Kranendonk, John Kegreisz, Monique Bouman, Hans Hartman, Louise Guardia, Minke de Fonkert, Belinda Tijssen en Jolanda van Cortenberghe.
Verder zal er een selectie zijn van externe kunstenaars van wie Herenplaats werk toonde in de eerste acht jaar : Yvon Koopman, Zweitse en Charlotte Landsheer, Henrik Pättske (S), Rob Morre, Derek Wessels, Ruth van der Neut, Piet Schopping, Evert Panis, Serge Delauney (B), Ognjen Jeremić, Phil D Smith (USA), Yvonne Beelen, Joke Legerstee, Margriet Snaterse, Jack Vreeke, Cameron Morgan (UK), Tommy Mason (UK) en Hab van den Wijnberg.

De opening van de tentoonstelling is op 20 november, met drie tijdsloten om 17.00, 18.00 en 19.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd! U kunt hiervoor reserveren via atelier@herenplaats.nl of telefoonnummer 010 – 2141108.

De finissage staat gepland op 30 januari 2021, tevens het afscheidsfeest van Frits.